داور لرستانی پیام ثبت جهانی خرمآباد را به تهران برد
ورزش در خدمت فرهنگ؛
داور لرستانی پیام ثبت جهانی خرمآباد را به تهران برد

تهران ـ زرک ـ در جریان برگزاری کلاس یکسانسازی داوری سبکهای آزاد کاراته کشور، که روز ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور جمعی از مسئولان فدراسیون و مدرسان برجسته در تهران برگزار شد، بانوی داور لرستانی با اقدامی فرهنگی، پیام ثبت جهانی غارهای باستانی خرمآباد را در یک رویداد ملی ورزشی به نمایش گذاشت.
مریم جعفری، داور ممتاز و نماینده سبک کیوکوشین ماتسوشیما بانوان لرستان، در این دوره تخصصی با اهدای گلونی – نماد هویت قوم لر و لک – به مدرسان حاضر از سراسر کشور، ثبت جهانی شش محوطه غار پیشاتاریخی خرمآباد را گرامی داشت و اصالت تاریخی این خطه کهن را در قاب ورزش و داوری ملی معرفی کرد.
ثبت جهانی این محوطهها که بخشی از غارهای باستانی زاگرس میانی بهشمار میروند، جایگاه لرستان را بهعنوان یکی از خاستگاههای تمدن اولیه بشری تثبیت کرده است؛ اقدامی که با همراهی چهرههای علمی، فرهنگی و ورزشی استان بازتاب گستردهای یافته است.
این حرکت فرهنگی با همکاری فاطمه ایرانی (مسئول امور زنان و خانواده استانداری لرستان)، اسفندیار علیزاده (رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری خرمآباد)، و کمیته همگانی فدراسیون کاراته جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
رویداد مذکور با حضور یوسف گرشاسبی رئیس شورای داوران فدراسیون، حسین نگینی دبیر نظارت و بازرسی، استاد منوچهر وحیدی مدرس دوره، فرزانه حسینخان رئیس کمیته همگانی فدراسیون، و جمعی از مدرسان کشوری برگزار شد.
حضور مریم جعفری در این برنامه، تجلی روشنی از تلفیق هویت فرهنگی و مسئولیت اجتماعی بانوان در عرصه ورزش بود؛ الگویی قابل تحسین از اینکه چگونه میتوان از ظرفیتهای ورزشی برای پاسداشت و معرفی میراث فرهنگی استفاده کرد.
پایان پیام/
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو