آینده روشن صنعت شیلات در لرستان

کد خبر: 
۲۲۷۳
کیارش بیرانوند:

آینده روشن صنعت شیلات در لرستان

آینده روشن صنعت شیلات در لرستان

مدیرکل شیلات لرستان، شیلات استان را فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری دانست و گفت: آینده این صنعت در لرستان روشن است.

به گزارش خبرنگار زرک؛ کیارش بیرانوند درخصوص وضعیت شیلات استان در گفت‌وگو با جمعی از خبرنگاران با اشاره به سرگذشت این اداره کل در سال‌های گذشته در باب حضور خود در این مجموعه اظهار داشت: بنده در یازدهم تیرماه سال ۹۳ به عنوان مدیرکل شیلات استان منصوب شدم و در آن زمان تعداد نیروی انسانی این اداره کمتر از هشت نفر نیرو بود.

 وی با بیان اینکه مدیریت خود را در شیلات استان با کمترین امکانات و تجهیزات آغاز کرده‌ام، افزود: عدم وجود ساختمان اداری و فضای مناسب، کمبود تجهیزات اداری و نبود ناوگان حمل‌ونقل از جمله مشکلات این اداره کل بود.

مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به اینکه در آن زمان این اداره کل ردیف اعتباری جداگانه‌ای نداشت، عنوان کرد: همه اعتبارات عمرانی و جاری شیلات استان کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بود.

بیرانوند اضافه کرد: خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی همکاران اکنون شیلات لرستان یکی از مجموعه‌های پیشرو در کشور است و با اختصاص ردیف اعتباری جداگانه سقف اعتبارات آن در سال گذشته به بیش از ۳۵ میلیارد تومان رسید.

تولید ۳۰ هزار تن انواع آبزیان در لرستان

وی با تاکید به اینکه در سال ۹۳ کل تولیدات ماهی استان لرستان تنها ۱۶ هزار تن بوده است، تصریح کرد: در آن زمان ۲۵۲ مزرعه پرورش ماهی به علت بیماری «وی‌اچ‌اس» تعطیل‌ شده بود.

 مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به اینکه سیل سال گذشته به ۳۰۰ مزرعه پرورش ماهی در استان خسارت وارد کرد، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت و ۳۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض به آبزی‌پروران پرداخت شد.

وی با بیان اینکه تولیدات انواع آبزیان در استان در سال جاری به ۳۰ هزار تن خواهد رسید، ادامه داد: در حال حاضر ۶۰۰ مزرعه پرورش ماهی در استان وجود دارد که تنها ۳۰ مزرعه تعطیل شده است.

بیرانوند از پرداخت تسهیلات به مزارع تعطیل‌شده خبر داد و اظهار داشت: با پرداخت تسهیلات از طریق اعتبارات این مزارع نیز به زودی وارد چرخه تولید خواهند شد تا دیگر مزرعه تعطیل‌شده‌ای در لرستان وجود نداشته باشد.

ظرفیت پرورش ۱۰ هزار تن ماهی در قفس در لرستان

وی با تاکید به ظرفیت ۱۰ هزار تنی لرستان در زمینه پرورش ماهی در قفس، افزود: به طور مثال سد ایوشان دارای ظرفیت دو هزار تن پرورش ماهی در قفس است اما به دلیل تغییر کاربری آن از تامین آب کشاورزی به آب شرب نمی‌توان از همه ظرفیت موجود استفاده کرد.

مدیرکل شیلات لرستان اضافه کرد: متاسفانه مشکلاتی با آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای استان برای تولید هزار تن ماهی در قفس در سد ایوشان وجود دارد به همین دلیل تولیدات براساس ظرفیت موجود نیست.

تقاضای کم لرستان برای ماهیان زینتی

وی با بیان اینکه ماهیان زینتی یکی از زیرمجموعه‌های آبزی‌پروری است، عنوان کرد: از آنجایی که عرضه تابع تقاضا است متاسفانه در لرستان تقاضای ماهیان زینتی کم است.

بیرانوند ادامه داد: لرستان می‌تواند به یک رقم بالایی از تولید ماهیان زینتی برسد و در این زمینه  چندین کارگاه در شهرستان‌های بروجرد، نورآباد و خرم‌آباد راه‌اندازی شده است.

وی با اعلام اینکه تولید ماهیان زینتی در استان به سه میلیون قطعه در سال رسیده است، گفت: ما تابع تقاضا هستیم اگر خریداری نباشد نمی‌توان تولید کرد و ماهیان زینتی روی دست آبزی‌پرور بماند و ضرر کند، بنابراین اگر تقاضا در استان بالا باشد این صنعت نیز قابل رشد است.

مدیرکل شیلات لرستان با بیان اینکه در سال‌های آینده تولید ماهیان زینتی به رقم بالایی می‌رسد، تصریح کرد: در استان تقاضایی برای خرید ماهیان زینتی نیست و ما در تلاش ترویج و رواج خرید این نوع ماهی در سطح استان هستیم.

راه‌اندازی بازارچه آبزیان در خرم‌آباد

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۳ سرانه مصرف ماهی در استان چهار و دو دهم کیلوگرم بوده است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات حاد آبزی‌پروری در لرستان مصرف کم ماهی است که با ارائه آموزش‌ها و دوره‌هایی و برگزاری جشنواره طبخ غذاهای دریایی سرانه مصرف ماهی در استان به ۸ کیلوگرم در سال رسیده است.

بیرانوند ادامه داد: با تبلیغات انجام شده فروش ماهی در استان افزایش یافته است، به همین دلیل به دنبال ایجاد بازارچه‌هایی هستیم.

وی با تاکید به اینکه اداره کل شیلات به تنهایی نمی‌تواند بازارچه آبزیان راه‌اندازی کند، تصریح کرد: شهرداری‌ها، فرمانداران و سرمایه‌گذاران باید به این موضوع ورود کنند.

بیرانوند از راه‌اندازی یکی از بزرگترین بازارچه‌های بزرگ آبزیان کشور در شهرستان خرم‌آباد خبر داد و گفت: رستوران طبخ غذاهای دریایی نیز راه‌اندازی می‌شود تا برای سایر شهرستان‌ها الگو باشد.

واگذاری دو مجتمع پرورش ماهی به بخش خصوصی
وی با اشاره به اینکه دولت اعتبار لازم جهت تکمیل پروژه‌های عمرانی و اقتصادی را ندارد، عنوان کرد: پروژه‌ها از طریق ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار می‌شود و در لرستان نیز دو مجتمع دوآب الشتر و مجتمع چم‌چیت دورود واگذار شده‌اند.

مدیرکل شیلات لرستان با تاکید بر اینکه پروسه واگذاری طرح‌ها و پروژه‌ها به سرمایه‌گذاران با نظارت کامل دستگاه‌های مختلف از جمله نماینده قوه قضاییه صورت می‌گیرد، گفت: قبل از دعوت سرمایه‌گذار برای قیمت‌گذاری اهلیت آن سنجیده می‌شود و ما در واگذاری پروژه‌های خود به بخش خصوصی همواره در مسیر قانون گام برداشته و آمادگی پاسخگویی به پرسش‌های دستگاه‌های نظارتی را داریم.

تخصیص ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات به مزارع پرورش ماهی سیل‌زده لرستان

بیراوند به خسارت‌های واردشده به بخش آبزی‌پروری استان در سیل اخیر اشاره کرد و افزود: در لرستان هزار و ۶۲۰ تن ماهی تلف و به زیرساخت‌های ۳۰۰ مزرعه نیز خسارت وارد شد.

وی با بیان اینکه دولت به هر تن ماهی ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت کرد، اظهار داشت: براساس برآورد و مصوبات سیل استان، جهت راه‌اندازی دوباره مزارع پرورش ماهی ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات به بانک‌ها معرفی شد.

مدیرکل شیلات لرستان افزود: به ازاری هر تن ماهی تلف شده ۶۰۰ عدد بچه ماهی بلاعوض نیز در اختیار آبزی‌پروران قرار گرفت تا مزارع پرورش ماهی به چرخه تولید برگردند.

لرستان به قطب تولید ماهیان خاویار تبدیل می‌شود

بیرانوند از پرورش ماهیان خاویار در شهرستان‌های بروجرد، ازنا، پلدختر و دورود خبر داد و عنوان کرد: لرستان به قطب تولید ماهیان خاویار ایران و حتی آسیا تبدیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ در لرستان ماهیان خاویار تولید نمی‌شد، اما اکنون ظرفیت استان در تولید این نوع ماهی به هزار تن رسیده است.

مدیرکل شیلات لرستان با بیان اینکه فاز اول مجتمع تولید خاویار در شهرستان پلدختر با ظرفیت ۶۰۰ تن گوشت و ۱۰ تن خاویار در سال افتتاح شد، یادآور شد: زیرساخت های فاز دوم آن نیز در سال‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

بیرانوند اضافه کرد: مطالعات ساخت چندین مجتمع در شهرستان‌های پلدختر، کوهدشت و رومشکان به زودی پایان می‌رسد که با اجرا شدن این طرح‌ها می‌توان ۲۰ هزار تن ماهیان خاویار در استان تولید کرد.

اشتغال‌ بیش از ۱۴ هزار نفر در مزارع پرورش ماهی لرستان

وی با بیان اینکه برای تولید پنج تن ماهیان سردآبی یک شغل به صورت مستقیم و دو شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد می‌شود، اظهار داشت: برای تولید ۳۰ هزار تن ماهی در کارگاه‌ها و مجتمع‌های پرورش ماهی استان حداقل برای ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.

تولید ۶۰ میلیون تخم چشم‌زده در لرستان

بیرانوند در خصوص کیفیت گوشت ماهیان تولیدشده گفت: مسئولیت برآورد کیفیت گوشت ماهیان برا عهده اداره کل دامپزشکی است تو خوشبختانه تاکنون آلودگی که ایجاد مشکل کند به ما اعلام نشده است.

وی با بیان اینکه لرستان پیشگام تکثیر در بچه‌ماهی سردآبی است، افزود: در سال‌های گذشته ایران وابسته به اروپا بود و سالیانه ۴۰۰ میلیون تخم چشم‌زده وارد می‌کرد.

مدیرکل شیلات لرستان ادامه داد: استان با عقد تفاهم‌نامه‌ انتقال تکنولوژی با کشور فرانسه و آکوئولند توانست تخم چشم‌زده را تولید کند.

وی از تولید بیش از ۶۰ میلیون تخم چشم‌زده در لرستان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود که در استان بتوان بیش از ۱۵۰ میلیون بچه ماهی سردآبی تولید کرد.

بیرانوند تاکید کرد: استان لرستان ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن انواع ماهی را دارد و در صورت تخصیص اعتبارات کافی می‌توان طی ۱۰ سال آینده به این میزان تولید دست یافت.

وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه شیلات استان سه سال متوالی در جشنواره شهید رجایی مقام کسب کرده است، افزود: با تلاش همکاران، شیلات لرستان توانست چهار سال متوالی به عنوان دستگاه برتر شیلات‌های کشور انتخاب شود که بی‌شک این نشانی از گام‌های درست شیلات استان در مسیر توسعه می‌باشد.

نسرین مرادی/

 

برچسب‌ها: 
اداره کل شیلات لرستان - کیارش بیرانوند

مقاله

یادداشت

گزارش

گفتگو


 

پربیننده‌ترین خبرها

فيلم | بازسازي صحنه قتل ميدان شهدا بروجرد
امروز صبح انجام شد؛
فرمانده نیروی انتظامی الیگودرز خبر داد:
در همایش بزرگداشت روز پرستار؛
فرزند عضو شورای شهر مرکز لرستان بر اثر کرونا درگذشت
.
رییس اداره مسافر راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان خبر داد:

چشم سوم