برخورد قاطع با متجاوزان به منابع طبیعی / عرصههای جنگلهای کشور شرایط خوبی ندارد
معاون دفتر استعدادیابی و بهرهبرداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خبر داد:
برخورد قاطع با متجاوزان به منابع طبیعی / عرصههای جنگلهای کشور شرایط خوبی ندارد
خرمآباد ـ زرک ـ معاون دفتر استعدادیابی و بهرهبرداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از برخورد شدید و قاطع با متجاوزان به منابع طبیعی خبر داد.
به گزارش خبرنگار زرک، «محمدرحیم رستمانی» در حاشیه مراسم روز ملی نهالکاری که به صورت همزمان در سراسر کشور و در منطقه اناردَر خرمآباد برگزار شد، به خبرنگاران گفت: در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مؤلفههای مختلفی در حال جنگلهای ما مؤثر هستند، اظهار داشت: در این رابطه تغییر اقلیم، شرایطی را پیش آورده که موفقیت ما را در مدیریت عرصههای منابع طبیعی دچار مشکل میکند، چرا که برای احیای این عرصهها نیاز به آب هست که باید در اختیار باشد و با توجه به شرایط آب و هوایی موجود این مؤلفه کمتر در دسترس است که میتواند اثرگذار باشد.
«رستمانی» یکی دیگر از چالشهای منابع طبیعی را، رابطهی بین عرصهنشین و عرصه دانست و گفت: بهرهبرداری از عرصهها چنانچه بالاتر از ظرفیت باشد سبب از بین رفتن این عرصهها میشود.
وی با تأکید بر اینکه ما بین افراد نیازمند و آزمند تفاوت قائل هستیم، تصریح کرد: افراد بومی و محلی، جزو قشر آسیبپذیر و کمدرآمد هستند که برای امرار معاش به چرای دام و... میپردازند که نمیتوان به صورت قهری با آنها برخورد کرد.دولت بایستی برای این افراد، معیشت جایگزین در نظر گیرد تا وابستگی و نیازشان به منابعطبیعی کمتر شود.
معاون دفتر استعدادیابی و بهرهبرداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خاطر نشان کرد: این در حالیست که با آزمندها، خاطیان و متجاوزان به منابع طبیعی برخورد شدید و قاطع صورت میگیرد.
«رستمانی» در ادامه به آفت جنگلهای بلوط غرب کشور سخن به میان آورد و گفت: خوشبختانه طی دو سال اخیر با تغییر اقلیم و بارندگیهای فراوان در این رابطه آسیبها کمتر شده و شرایط به سمت مطلوبتر شدن پیش میرود.
وی، بیان داشت: عرصههای جنگلهای کشور شرایط خوبی ندارد.
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو