بهرهبرداری از ۱۰ بوستان محلهای خرمآباد
بهرهبرداری از ۱۰ بوستان محلهای خرمآباد
پایگاه خبری زرک - شهردار مرکز لرستان از افتتاح ۱۰ بوستان محلهای در خرمآباد با اعتبار ۷۵ میلیارد ریال همزمان با دهه مبارک فجر، خبر داد.
«داریوش بارانی بیرانوند» روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: وسعت این بوستان ها ۱،۵ هکتار و اعتبار آنها از منابع داخلی و به صورت امانی تامین شده که در کاهش هزینه پروژهها بسیار تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه این بوستانها کمتر از نیم متر مربع به سرانه فضای سبز استان میافزایند، افزود: به دلیل اینکه بوستانها محلهای هستند، کارکرد اجتماعی بسیار بالایی داشته و در ایجاد یک مرکز اجتماعی مناسب برای محلهها اثرگذار هستند.
شهردار خرمآباد تاکید کرد: یکی از این بوستانها «جلال حسینی» منطقه ۲ است که قدیمی بوده و نسبت به بازآفرینی و تعمیر آن اقدام شد، اما از ۹ پارک دیگر که پنج موود آنها در منطقه یک و چهار مورد دیگر نیز در منطقه سه ایجاد شدهاند.
به گفته «بارانی بیرانوند» این بوستانها پیش از این رها شده، کانون تجمع زباله و نخالههای ساختمانی، معتادان متجاهر و به نوعی فضاهای ضد اجتماعی بودند که از این منظر احیای آنها بسیار ارزشمند است.
وی افزود: این فضاها در تفرج، بازی کودکان و تفریح و سرگرمی و حیات جمعی محلهها بسیار اثرگذار خواهند بود.
درآمد پایدار شهرداری با بهره برداری از کارخانه شن و ماسه کوهی
وی همچنین با بیان اینکه ایجاد درآمد پایدار برای شهرداریها یکی از موارد ضروری در تامین منابع مالی مورد نیاز این نهاد است، افزود: در این راستا به منظور جلوگیری از هدررفت بسیاری از سرمایه های شهرداری برنامه ریزیهایی صورت گرفته است.
شهردار مرکز لرستان با اشاره به بهره برداری از معدن کوهی شن و ماسه شهرداری افزود: مجوز این معدن سال گذشته از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اخذ و عملیات اجرایی آن اوایل امسال آغاز و ظرف مدت کوتاهی تکمیل شد.
بارانی بیرانوند اضافه کرد: با راه اندازی این معدن سالانه حدود هشت میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی صورت خواهد گرفت، برای ایجاد این کارخانه شن و ماسه نیز ۱۱۰ میلیارد ریال خرید تجهیزات انجام شده و بیش از ۲۰ میلیارد ریال نیز برای زیر ساخت های آن هزینه شده است.
وی با بیان اینکه بهره برداری از کارخانه شن و ماسه بسته کاملی از مصالح آسفالت را در خرمآباد فراهم می کند، یادآور شد: با احداث کارخانه دوم آسفالت نیز بخش عمده ای از نیازهای شهرداری در حوزه تامین مصالح انجام و درآمد حاصل از آن صرف هزینههای عمرانی، زیباسازی و فضای سبز خواهد شد.
به گفته شهردار خرمآباد پیش بینی میشود کارخانه شن و ماسه سالانه ۱۰۰ هزار تن تولید داشته و شهرداری را در اجرای نهضت آسفالت یاری دهد.
بهره برداری از استخر شیرابه سایت دفن پسماند خرمآباد
وی همچنین با اشاره به بهره برداری از استخر شیرابه سایت دفع پسماند این شهرداری به عنوان یکی دیگر از طرحهای افتتاحی دهه مبارک فجر افزود: سایت دفن زباله "کمالوند" یکی از بحرانی ترین کانونهای پسماند کشور بود که با طرح شکایت محیط زیست ۲ بار ستاد بحران استانداری نیز برای این موضوع تشکیل جلسه داده بود.
«بارانی بیرانوند» بیان کرد: در حال حاضر روزانه ۳۸۰ تن زباله از سطح شهر جمع آوری و در این سایت دفن میشود.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلاتی که در دفن زباله های شهر وجود داشت، نفوذ شیرابه به منابع آب زیرزمینی بود که میتوانست مشکلات زیادی را در دراز مدت برای بهداشت و سلامت شهروندان ایجاد نماید.
شهردار مرکز لرستان با اشاره به آغاز عملیات ایجاد استخر برای جمع آوری شیرابهها در شهریورماه امسال تاکید کرد: در کف سازی استخر از «ژئوممبران» به عنوان یک عایق بسیار نفوذناپذیر، محکم و دارای مقاومت بالا در مقابل اشتعال استفاده شد.
«بارانی بیرانوند» در خصوص سیستم استفاده شده در این استخر بیان کرد: در ایجاد این استخر از سیستم بازچرخشی و پمپهای مکش استفاده شده که شیرابهها پس از دفن و اشتعال ناشی از تولید گاز متان در زبالهها، تبخیر میشوند.
شهردار خرمآباد با اشاره به هزینه کرد ۱۰ میلیارد ریالی برای ساخت این استخر گفت: در ایجاد این استخر از تجهیزات، ماشین آلات و نیروهای فنی سازمان استفاده شد تا هزینهها کاهش یابد، چراکه اگر به دست پیمانکار سپرده میشد، چندین برابر اعتبار هزینه شده نیاز بود.
به گفته وی در فاز بعدی تلاش میشود با ایجاد تصفیه خانه با برآورد اعتبار حدود ۳۰۰ میلیارد ریال، آب حاصل از تبدیل شیرابه در آبیاری فضای سبز شهری بکار گرفته شود.
شهردار خرمآباد با بیان اینکه این سایت با ایجاد استخر جمع آوری شیرابه در حال حاضر به یک مجموعه حافظ محیط زیست و سلامت شهری تبدیل شده است، یادآور شد: این طرح در برخی استانهای برخوردار اجرا شد، اما اغلب شهرهای کشور از این سیستم بی بهره هستند و این آمادگی وجود دارد در کارگروه مدیریت پسماند به عنوان یک طرح سلامت شهری مطرح شود.
اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند با رونمایی از برنامه «تام»
«بارانی بیرانوند» همچنین با اشاره به تهیه نرم افزار هوشمند جامع تفکیک از مبدا پسماند افزود: سامانه هوشمند تفکیک از مبدا پسماند خشک توسط سازمان مدیریت پسماند این شهرداری طراحی و به زودی در دسترس عموم قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: طرح تفکیک پسماند خشک از طریق سامانه هوشمند تفکیک از مبدا تام (مختصر شده تفکیک از مبدا) انجام میشود که نرمافزار آن تهیه و شهروندان با نصب بر روی تلفنهای همراه، میتوانند پس از جمع آوری پسماندهای خشک آدرس منزل خود را بارگذاری تا ماشینهای جمع آوری به محل مربوطه مراجعه کنند.
شهردار خرمآباد بیان کزد: همچنین خرید گل گیاه و درخت سالانه هزینه بسیاری برای شهرداری در بر دارد که اگر بتوانیم با کمک استانداری لرستان موضوع گلخانه شهرداری را که مرکز تولید گل و گیاه و نهال است تجهیز و راه اندازی کنیم، میتوانیم علاوه بر نیاز خود در جغرافیای استان نیز بین شهرداریها تقسیم تولید داشته و محصولات خود را ارائه دهیم و مانع خروج ثروت استان به ثروتهای به استانهای همجوار شویم.
انتهای پیام/
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو