صنایع دستی میتواند عامل ترویج عناصر فرهنگی باشد
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان مطرح کرد:
صنایع دستی میتواند عامل ترویج عناصر فرهنگی باشد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: صنایع دستی به دلیل برخورداری از بار فرهنگی و دارا بودن جنبههای هنری میتواند عامل ترویج عناصر فرهنگی در نقاط مختلف کشور و حتی فراسوی مرزها باشد.
به گزارش خبرنگار زرک، سید امین قاسمی امروز یکشنبه در گفتوگو با رسانهها، گفت: تولیدکنندگان صنایع دستی روستایی و عشایری از لحاظ کارگاهی دسته بندی نمیشوند بلکه به صورت فردی شناخته میشوند که شامل ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر از جمعیت سطح استان میشوند.
وی، بیان داشت: عمده صنایع دستی روستایی به صورت مشاغل خرد و خانگی هستند که بیشتر به صورت مصارف شخصی استفاده میشود و مازاد آن برای فروش عرضه خواهد شد.
مهاجرت گسترده روستاییان یک آسیب اجتماعی است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با اشاره به مهاجرت گسترده روستاییان به عنوان یکی از آسیبهای اجتماعی، بیان داشت: صنایع دستی در مناطق روستایی یکی از عوامل مکمل اقتصاد کشاورزی است و این صنایع به دلیل دارا بودن پتانسیل ایجاد فرصتهای شغلی و کسب درآمد، ضمن پر کردن اوقات فراغت و بیکاری روستاییان، مانع از مهاجرتهای گسترده فصلی یا دائمی آنها خواهد شد.
قاسمی با اشاره به اینکه عامل نیروی انسانی در تولید صنایع دستی، نقش بسیار مهمی ایفا میکند، تشریح کرد: در فرآیند تولید این مصنوعات، دست و هنر انسان دارای نقش اساسی است و از طرفی در فعالیتهای مربوط به صنایع دستی نیازی به کارشناس خارجی نیست و مواد اولیه مورد استفاده معمولاً از مواد بسیار ساده و در دسترس تشکیل میشوند که به آسانی و با بهای نسبتاً ارزان قابل تأمین است.
وی در ادامه با بیان اینکه صنایع دستی هنری صرفاً صنعتی و روستایی نیست، افزود: فعالیتهای صنایع دستی به دلیل برخورداری از ویژگیهای تکنیکی ساده و بهره گیری از ابزارها و وسایل تکنولوژیکی آسان، به گونهای است که امکان پرداختن به آنها در جوامع شهری، روستایی و عشایری و به صورت کارگاهی، خانگی و یا حتی دوره گردی و سیار وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، تاکید کرد: صنایع دستی به دلیل برخورداری از بار فرهنگی و دارا بودن جنبههای هنری میتواند عامل ترویج عناصر فرهنگی در نقاط مختلف کشور و حتی فراسوی مرزها باشد./
پایان پیام
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو