کابوس هندی
کابوس هندی
اگر کرونای هندی به ایران برسد با یک فاجعه روبرو میشویم
پایگاه خبری زرک ـ امید کریمی*
واهمه جهش تازه کرونا به بالاترین سطح هشدارها در ایران رسیده است. حداقل در ظاهر امر، مسئولان کشور بیش از کرونای انگلیسی، نوع هندی را جدی گرفتهاند و در روزهای گذشته نسبت به آن هشدار دادهاند. تجربه کرونای انگلیسی، برای ایران به شدت تلخ است و همین موج چهارم که محدودیتهای متعدد را در پی داشته است و حتی منجر به لغو طرح ترافیک شده، ثمره کمکاری در بهمن و اسفند گذشته در ممنوعیتهای تردد است. در بهمن ۹۹ و پس از شیوع کرونای انگلیسی در عراق، به دلیل سرعت انتقال بیش از حد ویروس جهشیافته آژیر قرمز در شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر به صدا در آمد اما مرزهای ورودی از عراق یک هفته بعد از هشدارهای جدی متخصصان بسته شد و حتی خوزستان دیرتر از معمول قرنطینه شد و در نهایت آن شد که میبینیم.
آمارهای روزانه کرونا در هند نشان میدهد اگر این بیماری به ایران برسد، به طور قطع باید در انتظار فاجعه بود، آن هم وقتی از استان محرومی مثل سیستان و بلوچستان یا خراسان جنوبی وارد ایران شود.
همین حالا سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در وضعیت قرمز کرونای انگلیسی هستند و قطعاً اضافه شدن یک ویروس وحشیتر به مصیبت های این دو استان، میتواند اوضاع را از آنچه هست، وخیمتر کند.
حتی تا ترس به استانهای همجوار هم رسیده است. استاندار کرمان گفته: وضعیت خیلی وحشتناک است و سیستم درمانی هند از هم پاشیده، فرمانداران باید خیلی موارد را جدی بگیرند، زیرا آمدن موج هندی قطعی است و باید تلاش کنیم بیمارستانها و کادر درمان نفسی بکشند. باید محکم کار را انجام بدهیم و فرمانداران کوتاه نیایند. اصلاً به فکر گشایش نباشید و به مردم توضیح بدهید که داریم بین مرگ و زندگی انتخاب میکنیم.
نگرانی از ورود ویروس هندی به استانهای شرقی، به اندازه خطر ترددهای مرزی مردم خوزستان با عراق، جدی است. طبق اعلام سخنگوی گمرک ایران تجارت ایران و هند در سال ۱۳۹۹ حدود سه و نیم میلیارد دلار بوده.
همچنین در سال گذشته ایران تجارت حدود ۱.۱۸۰ میلیارد دلاری با پاکستان داشته است.
جالب اینکه در آستانه شیوع کرونا ی هندی در پاکستان، در روز چهارشنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر تولیدات دفاعی پاکستان سومین مرز رسمی زمینی دو کشور در منطقه پیشین در خاک ایران و هند در خاک پاکستان گشایش یافت.
با تمام اینها، آنطور که رسانهها گفتهاند، نظام سلامت هند به دلیل شیوع وحشیانه کرونا در حال فروپاشی است؛ رکورد بیسابقه موارد ابتلا به کرونا ویروس سبب کمبود شدید تختهای بیمارستانی و ذخایر اکسیژن شده است. آمارهای منتشر شده توسط مقامات دولتی هند نشان میدهد که موارد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۴۶ هزار و ۷۸۶ نفر بوده و آمار فوتی ها ۲۶۲۴ مورد بوده است.
در حین آنقدر نظام درمانی ناتوان شده که گزارش شده بیماران به دلیل کمبود اکسیژن، اولین درمان بیماران کرونایی جان باختهاند.
در هند میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی افت پیدا کرده و اجبار استفاده از ماست اجرا نمیشود. همچنین حضور میلیونها نفر در مراسم روز قدس در رود گنگ، پیدایش سویههای جدید ازجمله ویروسی با جهش دوگانه از عوامل مهم در وقوع موج دوم بیماری در این کشور هستند. علاوه بر ویروسی با جهش دوگانه، کروناویروس انگلیسی از سویههای اصلی مشاهده شده در چندین منطقه از هند است.
*دبیر گروه جامعه سازندگی
انتهای پیام/
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو