توزیع ۸۵۰ میلیارد تومان نقدینگی در لرستان طی ۱۲ روز «حمله اسراییل به ایران»
سرپرست شورای هماهنگی بانکهای استان خبر داد؛
توزیع ۸۵۰ میلیارد تومان نقدینگی در لرستان طی ۱۲ روز «حمله اسراییل به ایران»

خرمآباد ـ زرک ـ سرپرست شورای هماهنگی بانکهای لرستان از توزیع ۸۵۰۰ میلیارد ریال (۸۵۰ میلیارد تومان) نقدینگی در این استان طی ۱۲ روز "حمله اسراییل به ایران" خبر داد و بر فعالیت بیوقفه بانکها در شرایط "جنگی" اخیر تأکید کرد.
طالب یاسمی، روز سهشنبه در جلسه شورای هماهنگی بانکها، با اشاره به تلاشهای شبکه بانکی استان با وجود حملات اخیر "رژیم صهیونیستی"، اظهار داشت: «در شرایط اضطراری ناشی از این حملات، بانکها بدون هیچگونه تعطیلی و با آمادگی کامل در خدمت مردم استان بودند.»
او افزود: «علاوه بر این، بانکهای لرستان با ارسال ۲۰۰۰ میلیارد ریال نقدینگی به استانهای همجوار از جمله همدان و خوزستان، نقش مؤثری در مدیریت بحران ایفا کردند.»
عملکرد و چالشهای شبکه بانکی لرستان
یاسمی همچنین بیان کرد که در حال حاضر ۳۴۰ شعبه بانکی شامل ۳۲۰ شعبه دولتی و ۲۰ شعبه خصوصی با حضور حدود ۳۴۵۰ نفر کارکنان در سراسر استان فعال هستند. وی افزود بر اساس ضوابط بانک مرکزی، بانکها میبایست حدود ۷۲ هزار میلیارد تومان از منابع خود را تسهیلات پرداخت میکردند اما عملکرد کنونی فراتر از این حد است و لرستان یکی از بالاترین نرخهای مصرف منابع را در کشور دارد.
او در خصوص منابع و مصارف استان نیز اضافه کرد: تا پایان خرداد ماه، میزان منابع بانکهای دولتی کشور به ۸۳ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به پایان سال گذشته هفت هزار میلیارد تومان رشد داشته است. خرمآباد با ۲۸۷ هزار میلیارد ریال، بیشترین سهم از منابع استان را داراست و بروجرد نیز با ۱۸۲ هزار میلیارد ریال منابع در جایگاه دوم قرار دارد. در مقابل، میزان مصرف در خرمآباد به ۳۶۵ هزار میلیارد ریال رسیده که نشاندهنده نیاز فزاینده این شهرستان به منابع بانکی است.
مطالبات معوق و تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
سرپرست شورای هماهنگی بانکهای لرستان، مهمترین چالش کنونی بانکهای استان را مطالبات غیرجاری دانست. وی اظهار کرد که در حال حاضر ۳۶ هزار میلیارد ریال (۳۶۰۰ میلیارد تومان) مطالبات معوق در بانکهای استان وجود دارد که فرآیند وصول آن به دلیل طولانی بودن رسیدگی قضایی با کندی مواجه است.
یاسمی تاکید کرد: «اگر تنها ۱۰ درصد این مطالبات وصول شود، میتوان آن را دوباره وارد چرخه اقتصاد کرد و بسیاری از واحدهای صنعتی استان را فعال ساخت.»
وی همچنین با ارائه آماری از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری، گفت: سال گذشته ۱۷ هزار و ۸۲۸ فقره تسهیلات ازدواج به ارزش بیش از ۶۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شد که سهم بانکهای دولتی بیش از ۹۰ درصد بوده است. بانک ملی با پرداخت بیش از ۵۰۰۰ فقره، در رتبه اول قرار دارد و پس از آن بانکهای ملت، تجارت و صادرات هستند.
یاسمی از پرداخت تسهیلات ازدواج به بیش از ۳۴۴۳ نفر و تسهیلات فرزندآوری به ۳۰۰۵ نفر تا پایان خرداد ماه امسال نیز خبر داد. بیشترین سهم پرداختی تسهیلات ازدواج مربوط به بانکهای ملی (۹۷۳ نفر) و سپه بوده است. در تسهیلات فرزندآوری نیز بانک سپه با ۵۵۴ فقره، بانک تجارت با ۴۴۴ فقره و بانک ملت با ۴۰۴ مورد، بیشترین سهم را داشتهاند.
سرپرست شورای هماهنگی بانکهای لرستان با اشاره به صف طولانی تقاضای تسهیلات ازدواج و ضرورت افزایش ظرفیت پاسخگویی، تاکید کرد: بانکها باید با هماهنگی و برنامهریزی دقیقتری عمل کرده و در راستای سیاستهای جمعیتی و حمایت از خانوادهها نقش فعالتری ایفا کنند.
یاسمی در پایان، با تاکید بر لزوم حمایت دستگاههای قضایی از روند وصول مطالبات بانکی، خواستار حمایت جدی استاندار لرستان برای تسهیل تعامل با نهادهای قضایی شد و گفت: «بانکها آمادهاند همچنان در خط مقدم خدمترسانی به مردم باشند، اما این امر نیازمند پشتیبانی قانونی، حقوقی و مدیریتی است.»
پایان پیام/
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو