بالگرد؛ نیاز حیاتی لرستان برای اطفای حریق

کد خبر: 
۷۷۷۹
مدیرکل منابع طبیعی استان خبر داد؛

بالگرد؛ نیاز حیاتی لرستان برای اطفای حریق

بالگرد؛ نیاز حیاتی لرستان برای اطفای حریق

خرم‌آباد - زرک | مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با تأکید بر اهمیت تسریع در عملیات اطفای حریق در مناطق کوهستانی استان، از پیگیری‌های انجام‌شده برای استقرار یک فروند بالگرد در مرکز لرستان با همکاری استاندار خبر داد.

شیرزاد نجفی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: به‌منظور افزایش سرعت واکنش در شرایط بحرانی، ضرورت استقرار بالگرد برای جابه‌جایی نیرو و تجهیزات به مناطق سخت‌گذر استان مورد تأکید قرار گرفته است. به گفته وی، اگرچه به‌دلیل شرایط خاص توپوگرافی، بالگردها نیز محدودیت‌هایی دارند، اما در مقایسه با سایر تجهیزات هوایی از کارآمدی بیشتری برخوردارند.

وی با اشاره به برگزاری جلسات پیشگیری از حریق در سطح تمامی شهرستان‌ها افزود: امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای اطفای حریق به‌صورت مستمر در حال تأمین است و پیگیری‌هایی در سطح استانی برای تقویت ناوگان امدادی، به‌ویژه در حوزه حمل‌ونقل هوایی، صورت گرفته است.

نجفی با بیان اینکه لرستان استانی کوهستانی، صعب‌العبور و دارای مناطق دشوار دسترسی است، گفت: استفاده از بالگرد برای هلی‌برد نیروهای عملیاتی به محل حریق، به‌ویژه در مناطقی که نیازمند ساعت‌ها پیاده‌روی هستند، می‌تواند به شکل چشم‌گیری در کاهش زمان مداخله مؤثر باشد و از فرسودگی نیروها جلوگیری کند.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان، تجهیزات مورد نیاز برای پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی را شامل خودرو، موتورسیکلت و بالگرد عنوان کرد و افزود: برآورد اولیه هزینه تأمین این تجهیزات بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال است، اما تاکنون میزان دقیق تخصیص منابع مشخص نشده است.

وی همچنین از شناسایی ۱۵۰ نقطه بحرانی حریق در سطح استان خبر داد که نیازمند پایش مستمر، استقرار دیده‌بان، تجهیز زیرساخت‌ها و جلب مشارکت جوامع محلی در مراحل پیشگیری و اطفاست.

نجفی شش شهرستان لرستان شامل «کوهدشت»، «چگنی»، «خرم‌آباد»، «پلدختر»، «معمولان» و «دلفان» را دارای بیشترین سطح و تعداد آتش‌سوزی‌ها دانست و افزود: این مناطق در مجموع ۶۱۷ هزار هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان را در بر می‌گیرند که حدود ۷۵ درصد حریق‌های استان در آن‌ها رخ می‌دهد.

وی یادآور شد: در سال گذشته حدود ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان طعمه حریق شد که از نظر وسعت، بیشترین آتش‌سوزی در شهرستان‌های چگنی، پلدختر و دلفان و از نظر تعداد، در شهرستان‌های دلفان، کوهدشت و خرم‌آباد ثبت شده است.

به گفته نجفی، لرستان دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار جنگل و ۸۰۰ هزار هکتار مرتع است که حدود ۲۰ درصد جنگل‌های زاگرس را شامل می‌شود و ۹۰ درصد پوشش جنگلی آن را گونه‌های بلوط تشکیل می‌دهند.

پایان پیام/

 

برچسب‌ها: 
بالگرد اطفای حریق - اداره کل منابع طبیعی لرستان - جنگل های بلوط لرستان - آتش سوزی جنگل های لرستان - شیرزاد نجفی

مقاله

یادداشت

گزارش

گفتگو


 

پربیننده‌ترین خبرها

شهروند خبرنگار