قطع چرخه بازگشت به اعتیاد؛ گامهای عملیاتی لرستان برای بهبودیافتگان
معاون استاندار خبر داد؛
قطع چرخه بازگشت به اعتیاد؛ گامهای عملیاتی لرستان برای بهبودیافتگان

خرمآباد ـ زرک ـ با تأکید بر لزوم قطع چرخه بازگشت معتادان به دام اعتیاد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان از برنامهریزی هدفمند برای اشتغال، آموزش و درمان بهبودیافتگان خبر داد.
سعید پورعلی، ضمن بازدید از مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان ماده ۱۶، خواستار استفاده بهینه از ظرفیت نهادهای دولتی و غیردولتی برای کاهش بازگشت افراد به اعتیاد شد.
بازدید و رصد مشکلات: همافزایی برای رفع چالشها
معاون استاندار لرستان، در جلسه کمیته استانی هماهنگی مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان ماده ۱۶، به مشکلات رایج در کمپها اشاره کرد.
پورعلی ضمن اذعان به وجود این چالشها در اکثر استانها، از همافزایی دستگاههای اجرایی در لرستان برای کاهش بخش قابل توجهی از این مشکلات قدردانی کرد.
به گفته وی، نهادهایی چون اداره کل غذا و دارو، فنی و حرفهای، سپاه و شهرداری، در رفع مشکلات کمپ ماده ۱۶ از جمله تأمین دارو، آموزش و امنیت محل، نقش فعالی ایفا کردهاند.
تأکید بر استمرار و پیگیری مصوبات
معاون استاندار لرستان، تحقق اهداف این حوزه را نیازمند استمرار و پیگیری مداوم دانست و از فرمانداری خرمآباد خواست تا بهطور ویژه اجرای مصوبات جلسه را پیگیری کند.
پورعلی تأکید کرد: «پیگیری سیاست همافزایی و مصوبات ابلاغی، نقش مؤثری در کاهش آسیبهای اجتماعی و اعتیاد خواهد داشت.»
وی همچنین از سازمان بهزیستی و پیمانکار مرکز ماده ۱۶ خواست تا اقدامات لازم را برای بهبود شرایط مرکز انجام دهند.
حمایتهای شغلی و روانی: توانمندسازی بهبودیافتگان
یکی از محورهای اصلی تأکید پورعلی، ایجاد اشتغال برای بهبودیافتگان است.
او بر بهرهگیری از اعتبارات سازمان امور اجتماعی در قالب کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و زنان شورای برنامهریزی استان تأکید کرد.
وی همچنین خواستار تصویب حداقل دو موضوع اجتماعی و سلامت مرتبط با افراد تحت درمان در کمپها شد تا امکان استفاده از اعتبارات استانی فراهم گردد. اختصاص بخشی از فعالیتهای نشاط اجتماعی، آموزشهای خودمراقبتی و مهارتی به این حوزه نیز از دیگر تأکیدات وی بود.
پورعلی با تأکید بر نقش مهم پیمانکار مرکز در مدیریت تحرکپذیر و اثرگذار، از نهادهایی مانند سازمان نظام روانشناسی، آژانسهای کاریابی و اتاق اصناف دعوت کرد تا در راستای توانمندسازی بهبودیافتگان نقشآفرینی کرده و تعهداتی در جهت حمایت از این افراد بپذیرند.
او همچنین به برگزاری اردوهای جهادی پزشکی، خدمات دندانپزشکی و فعالیتهای روانشناسی توسط دستگاههای مختلف اشاره کرد و اثرگذاری آنها را در حوزه ماده ۱۶ با توافق و هماهنگی لازم، مثبت ارزیابی کرد.
دغدغه بازگشت به اعتیاد و راهکارهای پیشگیری
معاون استاندار لرستان، وضعیت افراد پس از رهایی از دام اعتیاد را یکی از دغدغههای جدی دانست و تأکید کرد که عدم برنامهریزی برای این افراد، احتمال بازگشت آنان به مسیر اعتیاد را افزایش میدهد.
وی با قاطعیت اظهار داشت: «تأمین اشتغال پایدار برای بهبودیافتگان ضروری است تا از بازتولید آسیب جلوگیری شود.»
پورعلی خواستار اعلام فرصتهای شغلی از سوی اداره کار به بهزیستی شد تا مددجویان، توانیابان و معلولین نیز بتوانند از این فرصتها بهرهمند شوند.
او در پایان تأکید کرد: «گردش اطلاعات در این حوزه میتواند به کاهش آسیبها و بازگشت مجدد افراد به زندگی سالم اجتماعی کمک شایانی کند.»
پایان پیام/
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو