فیلم | رونمایی از «سماور و ظروف ورشوسازی» قدیمی
با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور؛
فیلم | رونمایی از «سماور و ظروف ورشوسازی» قدیمی
از یک سماور و ظروف ورشوسازی با قدمت ۸۰ ساله در غرفه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در تهران رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری زرک؛ پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران با حضور در غرفه استان لرستان ضمن دیدار و گفتوگو با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و هنرمندان این استان، از یک مجموعه سماور و ظروف پذیرایی ورشوسازی با قدمت دوران پهلوی اول در سال ۱۳۲۰، رونمایی کرد.
وی، ادامه داد: سال گذشته شهر بروجرد به عنوان شهر ملی ورشوسازی به ثبت رسید، هنر صنعت ورشوسازی بیش از یک قرن در این شهر قدمت دارد، هنرمندان بسیار ماهری در بخش ورشوسازی و قلم زنی روی ورشو در این شهر فعالیت میکردند که این هنر به طریق استاد شاگردی در این شهر حفظ شده است و برخی از این آثار در جهیزیه و اسباب زندگی مادربزرگان در خانوادههای بروجردی دیده میشود.
محمودیان با بیان اینکه سال گذشته (۱۳۹۸) بروجرد به عنوان شهر ملی ورشو ثبت ملی شد، افزود: ورشو ورق آلیاژ فلزی است و بیش از یک قرن پیش در ورشو لهستان تولید میشده است و عموما کاربرد نظامی صنعتی هم داشته است. بر اساس مستندات از اوایل دوره پهلوی اول که این فلز به ایران وارد شد با ورق های آن ظروف آشپزخانه و وسایل فلزی مورد نیاز در خانه را میساختند و هنرمندان ایرانی با ذوق و سلیقه خود روی آن قلمزنی میکردند.
معاون صنایع دستی وهنرهای سنتی کشور در این بازدید با هنرمندان رشته قلمزنی روی ورشو و ورشو سازی، مشبک سازی با چوب گردو، گوهرتراشی و زیورآلات و جواهرات سنتی حاضر در غرفه لرستان از نزدیک آشنا شد و درباره نوع و شیوه ساخت هنر بازار صادرات و فروش و مسائل صنفی آنها گفتوگو کرد.
محمودیان با تاکید بر رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی، ابراز امیدواری کرد همه گیری و بحران کرونا به زودی در جهان و کشور پایان یابد و بازار صنایع دستی و هنرهای لرستان و کشور مجدد پر رونق شود.
سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان درباره قدمت سماور ورشوسازی رونمایی شده در نمایشگاه تهران، گفت: قدمت این سماور و تجهیرات و ظروف کنار آن شامل آفتابه و لگن به دهه ۱۳۲۰ هجری شمسی حدود (۷۵سال) پیش باز میگردد، اما چون در سال ۱۳۳۴ وقف و یا اهدا شده روی آن مهر و امضا سازنده آن در این سال ثبت شده است. این سماور از همان دوران نسل به نسل حفاظت شده است که امروز در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران رونمایی و به نمایش گذاشته شد.
انتهای پیام/
مقاله
یادداشت
گزارش
گفتگو