Published on پایگاه خبری زرک (https://zerk.ir)

خانه > باززنده سازی ۱۲ محله فرسوده در خرم‌آباد

شهردار مرکز لرستان خبر داد؛

باززنده سازی ۱۲ محله فرسوده در خرم‌آباد

جمعه 25 خرداد 1403 13:05
باززنده سازی ۱۲ محله فرسوده در خرم‌آباد

شهردار مرکز لرستان از احیای بافت فرسوده ۱۲ محله خرم‌آباد خبر داد.

«داریوش بارانی بیرانوند» امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار زرک [1]از وجود ۲۸۹ هکتار بافت فرسوده، ۲۱۸ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۷۲ هکتار بافت تاریخی در شهر خرم‌آباد خبر داد و گفت: در این شهر بافت‌های تاریخی در دل بافت‌های فرسوده قرار گرفته است.

وی از ابلاغ ضوابط نوسازی بافت‌های فرسوده شهری به شهرداری‌ها خبر داد و افزود: احیا نکردن بافت‌های فرسوده و ناکارآمد سرعت زوال و افول شهری را افزایش و شهرها را به سمت بحران‌های اجتماعی و کالبدی سوق خواهد داد.

شهردار خرم‌آباد با بیان اینکه بسته تشویقی شهرداری در قالب ۱۹ بند در سال ۱۴۰۰ از طرف وزارت راه و شهرسازی جهت شتاب دهی نوسازی بافت‌های فرسوده اعطا شده است، اضافه کرد: مسکن مقرون به صرفه یکی از ضرورت‌های انکارناپذیر در سیاست‌گذاری‌های مدیریت شهری و از اولویت‌های مهم دولت محسوب می‌شود.

«بارانی بیرانوند» در خصوص چگونگی بسته‌های تشویقی ارائه شده در این طرح گفت: برخی از بسته‌های تشویقی ضوابطی بوده و شامل تشویق‌هایی همچون افزایش تعداد طبقات، پارکینگ ۷۵ درصد و داشتن ۲ درب ماشین رو و بسته‌های تشویقی مالی طرح شامل تخفیف عوارض، تخفیف صدور پروانه، تخفیف در تعرفه‌های نظام مهندسی و پرداخت تسهیلات توسط بانک عامل است که پس از بومی شدن بر اساس جغرافیای شهر خرم‌آباد به‌زودی اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه ضوابط مصوب جدید فرصت بسیار خوبی برای تحول و توسعه در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده شهری است، یادآور شد: با توجه به زیرساخت‌های متعدد در بافت‌های فرسوده از جمله آب، برق و گاز و همچنین جریان زندگی و سکونت در آنها یکی از مهم‌ترین فرصت‌ها برای ایجاد مسکن مقرون به صرفه است.

شهردار خرم‌آباد تأکید کرد: ضوابط جدید به جای اینکه جبران کمبود مسکن را به گردن دولت بیندازد، بر مشارکت مردم و سازندگان استوار شده و فرصت بسیار خوبی برای تحول در بافت‌های فرسوده ایجاد کرده است و از این طریق شرایط رونق اقتصادی اجتماعی و کالبدی را در بافت‌ها فراهم می‌نماید.

«بارانی بیرانوند» با اشاره به اینکه ۱۲ محله از جمله؛ «پاچنار»، «درب دلاکان»، «پشت بازار» و «ماسور» مشمول این طرح خواهد بود، یادآور شد: محدوده‌های بافت‌های تاریخی از شمول این ضوابط مستثنی و تابع اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

پایان پیام/

 


Links
[1] https://zerk.ir